29 september (sluiting seizoen): Bevrijdingsconcert met V.S.O.P. BigBand

In het kader van 80 jaar bevrijding van Oosterhout is in overleg en in samenwerking met onderstaande uitvoerenden gekozen voor de vorm van een ‘Bevrijdingsconcert’ met muziek en teksten uit de periode van de 2e wereldoorlog en de periode daarop volgend. Te horen zullen onder andere zijn bekende songs als: ‘We`ll meet again’ en `The White Cliffs of Dover‘  Het concert zal worden uitgevoerd door de V.S.O.P. BigBand met medewerking van de vocalisten Maartje van Bijnen en Robert Brekelmans.

De band staat onder leiding van componist en arrangeur Frits Bayens. Bijzonder voor de band is dat Frits zelf de zeer afwisselende arrangementen op maat voor de band en de solisten heeft geschreven, waardoor de band met dit concert een unieke klankkleur ten gehore brengt.

De V.S.O.P. (Very Special Old People) BigBand bestaat, hoe toepasselijk, uit zestien zeer ervaren oudere muzikanten die hun sporen in de muziekwereld ruimschoots hebben verdiend. Bij elkaar maken de bandleden al meer dan 800 jaar muziek. De band speelt toegankelijke ‘big band jazz’ in de stijl van Count Basie en Duke Ellington, Amerikaanse jazzcomponisten uit de periode rond de 2e Wereldoorlog.

Maartje van Bijnen geeft zangcoaching in Oosterhout en in Tilburg. Als jong meisje is ze bekend geraakt met zingen en acteren. Vanaf jonge leeftijd speelde ze al in de theaters en vanaf haar 20e stond ze op het podium als frontzangeres bij een regionale rock en cover band. Ze beklom hiermee de wat grotere poppodiums en trad bij meerdere festivals op.

Robert Brekelmans is zanger in de stijl van Frank Sinatra. Hij wordt geroemd om zijn performance, dictie, zuiverheid en timing. Nummers als “The summerwind”, “I’ve got you under my skin” en “One for my baby” staan op zijn repertoire. Hij zong in de musical “Pietje Bell”.